Odmeny pre väzňov a obvinených za prácu za zvýšia

NETKY.SK • 13 December 2017, 13:3 • 2 min
Odmeny pre väzňov a obvinených za prácu za zvýšia

BRATISLAVA – Odmena za prácu pre obvinených a odsúdených sa zvýši. Vláda v stredu schválila valorizáciu ich pracovných taríf, tie sa od začiatku roka 2018 zvýšia o desať percent.

slovakia

left justify in out

Pri stanovení koeficientu nárastu odmien na výšku 1,10 vychádzalo ministerstvo spravodlivosti pod vedením Lucie Žitňanskej (Most-Híd) z medziročného nárastu minimálnej mzdy. Rezort vyrátal, že najnovšia valorizácia pracovných taríf obvinených a odsúdených si vyžiada dodatočných 880.857 eur.

 

Odmeny väzňov schvaľovala vláda aj pred rokom, vtedy ich zvýšila o sedem percent. Po novom budú obvinení a odsúdení zarábať v budúcom roku od 182,60 až do 381,10 eura mesačne. Ich odmena závisí od dĺžky započítanej praxe a pracovnej triedy, do ktorej sú zaradení.

 

Ministerstvo skonštatovalo, že zvýšenie výdavkov na pracovné odmeny väzňov sa prenesú do cien výrobkov, prác a služieb stredísk vedľajšieho hospodárstva, kde pracujú. Pozitívnym z hľadiska rezortu bude vplyv na domácnosti obvinených a odsúdených. Bude im poukazované výživné vo vyššej výške.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona