Odložte plavky: V stredu sa poriadne ochladí!

NETKY.SK • 9 August 2016, 10:52 • 2 min
Odložte plavky: V stredu sa poriadne ochladí!

BRATISLAVA – Letné prázdniny sa prehupli do svojej druhej polovice a už nás čaká poriadne ochladenie!

slovakia

left justify in out

Dni sa v auguste skracujú a to spôsobuje, že ráno nie je až tak teplo ako v júli. No aj napriek tomu bol zatiaľ začiatok augusta veľmi horúci. V stredu však príde poriadne ochladenie.

 

Neznamená to však koniec leta, pretože ku koncu týždňa a hlavne cez víkend by počasie malo byť opäť letné.

 

Predpoveď počasia na utorok (zdroj: SHMÚ):

Cez strednú Európu bude na juhovýchod postupovať výrazný zvlnený studený front. Pred ním bude nad naše územie prúdiť teplý vzduch od juhozápadu.

 

Slnečno, zrána ojedinele hmla. Popoludní miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky alebo búrky, najmä na severozápade. Najvyššia denná teplota 26 až 31 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 17 st. Slabý premenlivý, na krajnom západe večer severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Streda:

Slovenskom bude pomaly postupovať výrazný zvlnený studený front ďalej na východ.

 

Oblačno až zamračené a postupne na väčšine územia dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Na severe ojedinele aj intenzívne zrážky. V noci vo  východnej polovici územia spočiatku menej oblačnosti a zrážky len ojedinele. Ochladenie!  Najnižšia nočná teplota 16 až 11 st. Najvyššia denná teplota 16 až 21, v Žilinskom kraji a na Spiši 12 až 16 st., na juhu stredného a východného Slovenska okolo 24 st. Severozápadný až severný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h). Na východe a juhu stredného Slovenska spočiatku len slabý vietor.

 

Štvrtok:

Za studeným frontom sa v chladnom vzduchu do našej oblasti rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu od západu. Súčasne bude do strednej Európy od severu zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu.

 

Prevažne veľká, na západnom a strednom Slovensku od západu postupne premenlivá oblačnosť. Miestami dážď alebo prehánky. Chladno. Najnižšia nočná teplota 14 až 10, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 8 st. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 16 st. Prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 14 m/s (50 km/h).

 

Piatok:

V chladnom vzduchu bude do strednej Európy zasahovať od západu výbežok tlakovej výše. Súčasne bude Nemeckom a Poľskom postupovať na východ teplý front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj v našej oblasti.

 

V noci jasno až polooblačno, na východe spočiatku až oblačno. V priebehu dňa od severozápadu pribúdanie oblačnosti a ojedinele dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota 12 až 7, v dolinách a kotlinách 7 až 2 st. Najvyššia denná teplota 20 až 24, na severe miestami okolo 18 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies