Odložili koncerty Paula Simona a Stinga v Prahe a Krakove

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 14:02 • 2 min
Odložili koncerty Paula Simona a Stinga v Prahe a Krakove

BRATISLAVA - Americký hudobník Paul Simon a jeho britský kolega Sting nevystúpia 13. marca v Krakove ani o deň neskôr v Prahe.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiattriročný spevák a basgitarista, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele The Police, má totiž chrípku. "Sting musel odložiť svoje koncerty po tom, ako mu diagnostikovali chrípku a s vysokými horúčkami odpočíva, na príkaz lekára, doma v New Yorku," vysvetlili zástupcovia usporiadateľskej agentúry Live Nation. "Obom umelcom je nesmierne ľúto, že sklamali svojich fanúšikov a zároveň odporúčajú ponechať si zakúpené vstupenky do doby, než budú k dispozícii ďalšie informácie ku koncertom," dodali.

 

Muzikanti by sa mali ukázať v rámci očakávaného turné On Stage Together najbližšie 16. marca v Berlíne. Počas apríla zahrajú aj v ďalších európskych mestách, medzi ktorými je napríklad aj Viedeň, kde potešia fanúšikov a fanúšičky 1. apríla. 

 

Sedemdesiattriročný Paul Simon sa preslávil ako člen dua Simon & Garfunkel s Artom Garfunkelom. Dvojica, ktorá najprv vystupovala pod názvom Tom & Jerry, má na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary and Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970). Medzi ich hity patria skladby ako The Sound of Silence, I Am a Rock, Mrs. Robinson, Bridge over Troubled Water, The Boxer či Cecilia. Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010. Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. Od roku 1965 do apríla 2011 vydal jedenásť albumov. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1990 ako člena dua Simon & Garfunkel a v roku 2001 aj ako sólového umelca. 

 

Sting, vlastným menom Gordon Matthew Thomas Sumner, sa pohybuje na hudobnej scéne od 70. rokov minulého storočia. Spočiatku bol členom spomínanej kapely The Police, s ktorou má na konte päť albumov. V júni 1985 uviedol na trh prvý sólový počin The Dream of the Blue Turtles, pričom zatiaľ poslednú, jedenástu sólovku The Last Ship vydal predvlani. Je členom Skladateľskej siene slávy, Rock'n'rollovej siene slávy a má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Medzi jeho najväčšie sólové hity patria skladby ako Russians, Fragile, All This Time, If I Ever Lose My Faith in You, Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, When We Dance, Desert Rose (feat. Cheb Mami) či Brand New Day. S kapelou The Police nahral hity Roxanne, Message in a Bottle, Don't Stand So Close to Me, Every Little Thing She Does Is Magic alebo Every Breath You Take.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies