Odlev vkladov v Grécku je pod kontrolou, tvrdí centrálna banka

NETKY.SK • 12 Január 2015, 08:56 • 2 min
Odlev vkladov v Grécku je pod kontrolou, tvrdí centrálna banka

ATÉNY - Situácia okolo odlevu bankových vkladov v Grécku je pod kontrolou. Grécka centrálna banka o tom informovala v nedeľu, pričom sa pokúsila upokojiť trhy pred blížiacimi sa voľbami v krajine.

slovakia

left justify in out

Grécke média v uplynulých dňoch informovali, že sa objavil významný odlev vkladov. Tento odlev pritom súvisí práve s politickou neistotou, ktorú vyvolávajú predčasné voľby.

 

"Po správach o odleve vkladov z gréckych bánk grécka centrálna banka vyhlasuje, že situácia je úplne pod kontrolou,“ uviedla banka. "Grécka centrálna banka spoločne s Európskou centrálnou bankou vývoj starostlivo monitoruje a bude intervenovať v prípade, že to bude nevyhnutné,“ uviedla ďalej grécka centrálna banka. 

 

Parlamentné voľby v Grécku sa uskutočnia 25. januára tohto roka. Prieskum verejnej mienky naznačuje, že v nich zvíťazí opozičná ľavicová strana Syriza. Vo voľbách proti sebe budú stáť konzervatívna strana premiéra Antonisa Samarasa Nová demokracia, ktorá prijala nepopulárne škrty v rozpočte, proti strane Syriza, ktorá chce úsporné opatrenia zrušiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies