Odlet bocianov ukončil ďalšiu sezónu sledovania ich hniezd kamerami

NETKY.SK • 8 September 2015, 14:23 • 2 min
Odlet bocianov ukončil ďalšiu sezónu sledovania ich hniezd kamerami

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Postupný odlet bocianov do afrických zimovísk ukončil v uplynulých dňoch ďalšiu sezónu širokou verejnosťou veľmi sledovaného projektu bezprostredného pozorovania ich hniezd v liptovskom regióne prostredníctvom špeciálne nainštalovaných kamier.

slovakia

left justify in out

„Bociany od jari hniezdiace v Demänovej, Partizánskej Ľupči, Pribyline a Vavrišove sú už teraz na dlhej ceste do Egypta, k južnému Nílu a niektoré mieria ešte ďalej,“ vysvetlil Pavol Majko, riaditeľ Správy TANAP-u, ktorá realizuje spomínaný projekt už niekoľko rokov v úzkej spolupráci s externou firmou Profi-Net.

 

Vďaka veľkému úsiliu všetkých zainteresovaných sledovali dianie v štyroch bocianích hniezdach tisíce zvedavcov. „Nechýbali ani dramatické momenty, no napokon sme nemuseli zasiahnuť ani raz. Príroda si vyriešila všetko sama a všetky mláďatá až na jedno jediné vyleteli z hniezd,“ skonštatoval Majko.

 

„Cez zimné obdobie urobíme všetko pre to, aby verní diváci mohli aj v budúcej sezóne sledovať pútavé bocianie príbehy. Už začíname pripravovať viaceré prekvapenia, technicky riešime nové prenosy, vyberáme zaujímavé lokality a vybavujeme nevyhnutné povolenia,“ dodal riaditeľ Správy TANAP-u.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona