Odkiaľ zachraňovali kozu a kto asistoval pri odchyte zebry? Roman Mikulec pripomenul dôležitú súčasť svojho rezortu

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 12:45 • 2 min
Odkiaľ zachraňovali kozu a kto asistoval pri odchyte zebry? Roman Mikulec pripomenul dôležitú súčasť svojho rezortu

Keďže svätý Florián je patrónom hasičov, šéf rezortu vnútra sa poďakoval všetkým členom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ako aj dobrovoľným hasičom. Minister vnútra prezradil, ako často horelo minulý rok.

slovakia

left justify in out

Hasiči museli v roku 2020 zasahovať celkovo až pri takmer 35-tisíc výjazdoch. „Výrazný nárast sme zaznamenali k technickým a ekologickým udalostiam, čo súviselo najmä s činnosťami zameranými na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19,“ napísal nominant vládneho hnutia OĽaNO na sociálnej sieti.

Minulý rok priniesol aj mnohé udalosti, ktoré sú pre hasiča najvážnejšie. Zasahovali pri 8700 požiaroch, z ktorých najväčší počet priniesol apríl. No zažili aj kuriozity. „V júni boli privolaní do košickej mestskej časti Ťahanovce, kde zachraňovali zo strechy domu kozu, ktoré nevedela sama zliezť dolu,“ napísal Mikulec.

Pomáhať museli aj pri inej kurióznej situácii. „V auguste zase hasiči z Piešťan asistovali pri odchyte zebry, ktorá pobehovala po sídlisku,“ doplnil šéf rezortu vnútra a poďakoval sa aj dobrovoľným hasičom, ktorých činnosť je tiež dôležitá.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies