Odkaz otca národa Andreja Hlinku má práve teraz ešte väčší význam

NETKY.SK • 16 August 2010, 07:27 • 2 min
Odkaz otca národa Andreja Hlinku má práve teraz ešte väčší význam

Odkaz otca národa Andreja Hlinku má práve teraz ešte väčší význam

slovakia

left justify in out

img

Odkaz otca národa Andreja Hlinku nadobúda v súčasnej dobe čoraz väčší význam. Zdôraznil to vo svojom príhovore predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Ján Slota niekoľkým desiatkam členov a priaznivcov SNS počas dnešnej pietnej spomienky pri príležitosti 72. výročia úmrtia A. Hlinku pri jeho soche na rovnomennom ružomberskom námestí.
"Dnes má jeho odkaz ešte väčší význam v kontexte toho, čo sa na Slovensku odohráva. Ideme váľať kráľa Slovákov, Svätopluka, a chceme odstraňovať všetko to, čo je národné v slovenskom dianí a spoločnosti," povedal Slota s tým, že snem SNS sa uskutoční 25. septembra práve v ružomberskom Kultúrnom dome A. Hlinku.
"S hlbokou úctou sa skláňam pred človekom, ktorý celý svoj život obetoval svojmu národu, napriek tomu, že bol mnohokrát perzekvovaný a väznený. Nepochybne, je jedným z najväčších ľudí, ktorí sa narodili pod Tatrami a určite je právom naším vzorom," zdôraznil predseda SNS.
Na pokojnom pietnom spomienkovom podujatí s kladením vencov k soche A. Hlinku vystúpila s príhovorom aj podpredsedníčka SNS Anna Belousovová. "SNS je jedinou stranou, ktorá si aj vtedy, keď to nie je práve v rámci predvolebnej kampane či medializované okrúhle výročie, pripomína inšpirujúcich velikánov tohto národa," dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies