Odkaz našich reprezentantov vážne chorému kolegovi: Čišo bojuj

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:00 • 2 min
Odkaz našich reprezentantov vážne chorému kolegovi: Čišo bojuj

ŽILINA - Pár desiatok sekúnd pred úvodným výkopom utorkového prípravného zápasu Slovenska s Českom vyslali futbalisti oboch tímov na diaľku úprimný odkaz ich vážne chorému "kolegovi" Mariánovi Čišovskému.

slovakia

left justify in out

Zoskupili sa v strede ihriska a spoločne rozvinuli transparent "Čišo, bojuj! Myslíme na teba, ty to zvládneš!" 

 

img

 

Tridsaťpäťročný legionár Viktorie Plzeň a dlhoročný slovenský exreprezentant už niekoľko mesiacov bojuje s ťažkou chorobou Amyotrofická laterálna skleróza (ALS). Ide o progresívne neurodegeneratívne ochorenie, ktoré napáda mozog a spôsobuje stratu motorických buniek. V neskorších štádiách je pacient úplne paralyzovaný, hoci psychické funkcie sú zachované. S chorobou bojuje napríklad aj český expremiér Stanislav Gross. Vlani v lete sa spustila kampaň Ice Bucket Challenge, aby sa zvýšilo povedomie o ALS a podporil výskum, keďže momentálne na toto ochorenie neexistuje liek.

 

img

 

"Všetci spoločne sme boli iniciátormi tohto gesta. 'Čišo' je jeden z nás. Nie je to tak dávno, čo tu ešte bol s nami. Vec, ktorá sa stala, je veľmi smutná a všetkých nás zasiahla. Týmto malým gestom sme chceli ukázať, že stále je jedným z nás, že sme tu pre neho a kedykoľvek sa môže na nás obrátiť. Tu akékoľvek prehry vo futbale neznamenajú nič. Až v týchto situáciách si človek uvedomí, že sú aj horšie veci, ktoré nás trápia," vravel pohnutým hlasom kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies