Odinovi vojaci, ktorí chránia ženy a deti pred útokmi utečencov, začali pôsobiť aj v Nórsku

NETKY.SK • 15 Február 2016, 20:27 • 2 min
Odinovi vojaci, ktorí chránia ženy a deti pred útokmi utečencov, začali pôsobiť aj v Nórsku

HELSINKI - Polícia cez víkend po prvýkrát zaznamenala na nórskom území činnosť príslušníkov protimigračnej domobrany, ktorí si hovoria Odinovi vojaci. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca nórskej polície v kraji Vestfold uviedol, že v uliciach mesta Tönsberg, ležiaceho približne 100 kilometrov juhozápadne od metropoly Oslo, hliadkovalo približne desať mužov oblečených v čiernych bundách s názvom skupiny a vikinskou prilbicou vytlačenou na chrbte. Polícia skupinu monitorovala, avšak nijaké incidenty neboli hlásené.

 

Skupina Odinovi vojaci - pomenovaná podľa starogermánskeho boha Odina - vznikla vlani vo Fínsku, kde jej členovia pravidelne hliadkujú na uliciach miest.

 

Exkluzívna reportáž o Odinových vojakoch. Viac sa dočítate TU!

 

Odinovi vojaci tvrdia, že miestne obyvateľstvo chránia pred hrozbou, ktorú podľa nich predstavujú migranti. Skupina má údajne vo Fínsku približne 600 členov a svoje pobočky otvorila už aj v Británii, Spojených štátoch, Estónsku, Nemecku a Švédsku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona