AKTUALIZOVANÉ: Odídenec zo Za ľudí Tomáš Valášek vstúpil do hnutia Progresívne Slovensko

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 10:35 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Odídenec zo Za ľudí Tomáš Valášek vstúpil do hnutia Progresívne Slovensko

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR (NR SR) Tomáš Valášek vstupuje do hnutia Progresívne Slovensko (PS).

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 9. apríla 12:16

Na dnešnej tlačovej konferencii pred Úradom vlády SR to povedala predsedníčka PS Irena Bihariová. Valášek predtým pôsobil v strane Za ľudí, ktorú opustil po nákupe ruskej vakcíny Sputnik V. V rovnakom čase vypukla aj koaličná kríza.

 

 

V parlamente bude hájiť záujmy PS

„Tomáša Valáška vnímam ako človeka, politika a odborníka, s ktorým nachádzam názorové a hodnotové prieniky. Vieme sa zhodnúť aj na tom, aké by mali byť priority Slovenska k jeho ďalšiemu smerovaniu, aby sme boli krajinou zelenšou, liberálnou a ukotvenou v európskych štruktúrach,“ uviedla Bihariová.

 

Doplnila, že Valášek bude poslancom NR SR a v súčasnom volebnom období bude reprezentovať a hájiť záujmy PS v parlamente.


Valášek na brífingu označil svoj vstup do hnutia za veľmi dobrú správu. „Budem pracovať so všetkou energiou na tom, aby sme dokázali ponúknuť alternatívu voči súčasnej vláde a opozícii. Slovensko má na viac a ja chcem pomáhať budovať túto alternatívu,“ priblížil. V parlamente chce pôsobiť ako konštruktívny opozičný poslanec.

 

Bude ho nasledovať Kollár?
Ďalší nezaradený poslanec parlamentu Miroslav Kollár, ktorý rovnako vystúpil zo strany Za ľudí, verí, že sa jeho a Valáškove „politické cesty čoskoro v nejakom čase a nejakom priestore pretnú“.

 

 

„Držím Tomášovi palce v ďalšej politickej kariére, je to dobrá správa pre budovanie pomatovičovskej politickej alternatívy. Okrem boja s chobotnicou korupcie a mafie budeme musieť zvládnuť aj boj s nebezpečným antisystémovým populizmom,“ dodal vo svojom profile na sociálnej sieti Kollár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona