Odhaľovať podpaľačov áut sa nedarí

NETKY.SK • 7 Október 2011, 19:52 • 2 min
Odhaľovať podpaľačov áut sa nedarí

Odhaľovať podpaľačov áut sa nedarí

slovakia

left justify in out

img

Do konca septembra tohto roka polícia zaevidovala 188 prípadov úmyselne podpálených áut. Z nich sa podarilo objasniť len štyri. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. 
Medzi objasnené bude patriť aj požiar z 28. septembra, keď synovi seredského poslanca zhoreli dve autá. Médiá špekulovali, že to súvisí s vyjadreniami poslanca, ktorý sa vyslovil za boj proti organizovanému zločinu. Policajný prezident Jaroslav Spišiak na druhý deň zvolal tlačovú konferenciu, aby oznámil, že autá podpálil miestny mladík. Spišiak vtedy tvrdil, že najčastejšie autá horia svedkom v závažných kauzách alebo podnikateľom, ktorí majú nevyrovnané spory. Odhaliť objednávateľov podľa neho nie je jednoduché.
Vlani policajti zaevidovali 260 prípadov podpálených áut a rok predtým rovnaký počet. V roku 2010 objasnili 17 prípadov, v roku 2009 len štyri. 
Osem automobilov horelo v bratislavskej Vrakuni v noci zo stredy (5. 10.) na štvrtok (6. 10.). Od jedného podpáleného auta sa chytilo ďalších sedem. "Podľa predbežného vyjadrenia zisťovateľa príčin požiaru z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR mal požiar vzniknúť úmyselným konaním neznámeho páchateľa," informoval vo štvrtok krajský policajný hovorca František Peczár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies