VIDEO Odhaľte neprebádané miesta Grécka

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 18:03 • 2 min
VIDEO Odhaľte neprebádané miesta Grécka

GREVENA - priekopa Portitsa sa nachádza v meste Grevena, ktoré leží v gréckej Makedónii. Priekopa má starý kamenný most.

slovakia

left justify in out

Grevena nie je jedným z najznámejších gréckych destinácií, pretože nemá žiaden priamy prístup k moru, ale je považované za grécku "vysočinu" pre svoju nádhernú prírodu a jedinečnú krajinu. Portitsa je jedinečným miestom na celom svete, pretože nikde nenájdete roklinu so starým kamenným mostom.

 

 

Most bol postavený okolo roku 1743 a je skutočne výrazne vyšší, ako sa zdá na fotografiách.  Miesto je prístupné z blízkej dedinky Spilaio alebo autom, no posledných 5 km je poľná cesta. Najlepšou sezónou na návštevu tejto jedinečnej scenérie je leto a začiatok jesene, pretože si môžete vychutnať pohľad na rieku a dostať sa do rokliny, čo je naozaj nádherné.

 

Vzhľadom k tomu, že Grevena nie je jedným z najznámejších destinácií krajiny, ceny sú naozaj rozumné po celom území, miestni obyvatelia sú veľmi priateľskí a je tu veľa nádherných miest na návštevu v okolí Portitsy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies