Odhalili zápletku piatych Pirátov Karibiku

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:06 • 2 min
Odhalili zápletku piatych Pirátov Karibiku

SYDNEY - Tvorcovia piatej časti obľúbenej dobrodružnej série Piráti Karibiku odhalili pri príležitosti začatia nakrúcania zápletku pripravovanej snímky. V nej bude hrdina série, kapitán Jack Sparrow, čeliť dávnemu nepriateľovi Salazarovi, ktorý mieni vyhubiť všetkých pirátov. Jedinou záchranou pre Sparrowa je nájdenie legendárneho Poseidonovho trojzubca, ktorý vlastníkovi dáva moc nad všetkými oceánmi.

slovakia

left justify in out

Okrem toho tvorcovia prezradili, že vo filme, ktorý ponesie názov Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales, sa predstaví aj iránska herečka Golshifteh Farahani, známa zo snímky Pavučina lží (2008). Pripojí sa tak k herečke Kayi Scodelario a hercom Geoffreymu Rushovi, Kevinovi McNallymu, Brentonovi Thwaitesovi, Stephenovi Grahamovi a Javierovi Bardemovi, ktorý stvárni kapitána Salazara. Úlohy Jacka Sparrowa sa opäť zhostí Johnny Depp. O réžiu sa postarajú Joachim Ronning a Espen Sandberg. Spoločnosť Disney plánuje snímku do amerických kín uviesť 7. júla 2017. 

 

Prvý film série s názvom Piráti Karibiku: Kliatba Čiernej perly prišiel do kín v roku 2003. Snímka si vyslúžila päť nominácií na Oscara vrátane kategórie Najlepší herec v hlavnej úlohe, kde mal šancu na zisk prestížneho ocenenia Johnny Depp. Vďaka stvárneniu Jacka Sparrowa si na konto pripísal aj nomináciu na Zlatý glóbus. V roku 2006 malo premiéru pokračovanie filmu s podnázvom Truhlica mŕtveho muža, ktoré tvorcom prinieslo Oscara za vizuálne efekty a ďalšie tri nominácie na ceny americkej Akadémie filmových umení a vied. Neskôr vznikli filmy Piráti Karibiku: Na konci sveta (2007), ktorý si vyslúžil dve oscarové nominácie, a Piráti Karibiku 4: V neznámych vodách (2011). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies