Odhalili skupinu českých občanov, ktorá obchodovala s drogami pre Rakúsko

NETKY.SK • 28 Január 2014, 18:17 • 2 min
Odhalili skupinu českých občanov, ktorá obchodovala s drogami pre Rakúsko

PRAHA - Skupinu českých občanov, ktorí vyrábali a predávali marihuanu a obchodovali so širokou škálou drog, anabolikami a falšovanými liečivami, odhalili tamojší policajti a colníci. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu Generálneho riaditeľstva ciel Jiřího Bartáka.

slovakia

left justify in out

Organizáciu tejto nezákonnej obchodnej činnosti, ktorej cieľovou krajinou bolo Rakúsko, pripisujú orgány činné v trestnom konaní na rováš 43-ročnému mužovi z okolia Českých Budějovíc. Pri ôsmich domových prehliadkach v okolí Českých Budějovíc i Českého Krumlova sa našli dva priestory vyhradené na pestovanie konope so 131 rastlinami a tiež 2,5 kilogramu usušenej marihuany. Díleri mali doma viac ako 300.000 Kč v hotovosti, zhabaných však bolo aj 211 gramov kokaínu, 261 gramov metamfetamínu, 370 tabletiek extázy, 1657 ampuliek a 1154 tabletiek anabolických steroidov, ako aj ďalšie lieky.

Piatich z deviatich zatknutých vo veku od 34 do 55 rokov už kriminalisti obvinili, všetci sú v súčasnosti vo väzbe. Ďalších šesť osôb, ktoré sa podieľali na obchodovaní s drogami, zadržala na rakúskom území tamojšia polícia. Páchateľom hrozí za nedovolenú výrobu a iné narábanie s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi až 12 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies