Odhalili podozrivé stávky na prípravy Plzne, Teplíc a Dukly Praha

NETKY.SK • 28 Február 2014, 16:44 • 2 min
Odhalili podozrivé stávky na prípravy Plzne, Teplíc a Dukly Praha

PRAHA - Na prípravné stretnutia trojice českých futbalových klubov Viktoria Plzeň, FK Teplice a Dukla Praha prišlo v uplynulom období mimoriadne veľké množstvo podozrivých stávok.

slovakia

left justify in out

V piatok to vo vysielaní českého Rádiožurnálu oznámil Francesco Baranca z organizácie Federbet, ktorá monitoruje športové stávky po celom svete.
     

"Stávky dosiahli skoro obludné rozmery," povedal Baranca o priateľských dueloch českých tímov proti tým bulharským v rámci tohtoročnej zimnej prípravy. Reč je o stretnutí Dukly Prahy s Botevom Plovdiv a dvoch dueloch Levski Sofia proti Tepliciam a Plzni. Podľa ďalších informácií na oficiálnom webe Českého rozhlasu nemusel byť "čistý" ani vlaňajší duel predkola Ligy šampiónov medzi majstrovskou Viktoriou a estónskym Nomme Kalju.

      

"Nikoho neobviňujeme, len vravíme, že v týchto prípadoch prišlo v stávkach k anomáliám. A čísla nikdy neklamú," zdôraznil Baranca. Keďže futbalisti Plzne a Teplic v spomínaných prípravách zvíťazili, stávkového podvodu sa mohli dopustiť aj ich súperi. 
      

Dukla Praha však svoj duel s Plovdivom prehrala, čo môže vrhať na jej hráčov tieň viny. "Podľa mňa je takmer nemožné, aby o tom hráči nevedeli," uvádza Francesco Baranca. Generálny riaditeľ Dukly Michal Šrámek však podobné špekulácie odmietol: "Futbal sa snažíme robiť najčistejším spôsobom."
      

Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR) sa bude vyhláseniami organizácie Federbet zaoberať prostredníctvom domácej agentúry Sportradar. Ak by aj tá dodala FAČR podozrivé okolnosti, prípad následne predá do rúk polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies