Odhalili gang prevádzačov, v ktorom spolupracovali Rumuni a Afričania

NETKY.SK • 25 September 2015, 18:22 • 2 min
Odhalili gang prevádzačov, v ktorom spolupracovali Rumuni a Afričania

BUKUREŠŤ - Na troch členov organizovanej zločineckej skupiny špecializujúcej sa na pašovanie ľudí, ktorú tvorili občania Rumunska a afrických krajín, uvalila väzbu rumunská prokuratúra pre boj proti organizovanej kriminalite a terorizmu (DIICOT).

slovakia

left justify in out

Skupina pod vedením konžského občana Remyho Fernanda Oscara Okombiho podľa doterajších poznatkov rumunských orgánov pašovala od roku 2012 občanov z čierneho kontinentu vybavených falošnými dokumentmi totožnosti najmä do Belgicka a Francúzska, a to s využitím rumunského územia.
Vyplýva to z informácií tlačových agentúr Agerpres a MTI.


Konkrétne to fungovalo tak, že vďaka pozvaniam krajanov alebo známych z Rumunska dostávali tieto osoby najskôr rumunské víza a dostávali sa tak na prvý pohľad zákonne do balkánskej krajiny. Následne gang buď sfalšoval dokumenty, ktoré zabezpečovali "klientom" slobodný pohyb žiaducim smerom, alebo ich ilegálne prepravili z Rumunska, prípadne im zabezpečili letenky z Paríža do niektorého zo štátov čierneho kontinentu. Ilegálnych prisťahovalcov však vo francúzskej metropole očakávali viaceré "spojky" a postarali sa o ich falšované povolenia na pobyt v krajine.


Do západoeurópskych štátov sa jedným zo spomínaných spôsobov dostalo podľa rumunských vyšetrovateľov okolo 30 Afričanov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies