Odhalenie! Slováci si na toalete najradšej čítajú

NETKY.SK • 12 November 2015, 17:30 • 2 min
Odhalenie! Slováci si na toalete najradšej čítajú

BRATISLAVA - Najviac Slovákov, konkrétne 42 percent, si na toalete najradšej číta.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť Geberit v spolupráci s GfK. Oslovili respondentov vo veku od 35 do 45 rokov, pri rovnomernom zastúpení mužov a žien. Rovnaký prieskum predtým urobili aj vo Švajčiarsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Holandsku, Francúzsku, Anglicku, Belgicku, Dánsku, Nórsku, Poľsku a Českej republike.


Tridsaťjeden percent ľudí si na záchode rado užíva pokoj a ticho, o desať percent menej Slovákov používa smartfóny či internet. Desať percent opýtaných si na WC odpočinie, šesť percent telefonuje a štyri percentá počúvajú hudbu. Dvadsaťdeväť percent Slovákov si nevybralo ani jednu zo spomínaných možností.
Viac ako polovica Slovákov, konkrétne 51 percent, strávi na toalete denne viac ako 15 minút. Menej ako desať minút pobudne na záchode 30 percent ľudí a viac ako polhodinu zas desať percent. Pre 95 percent Slovákov je na toalete najdôležitejšie pohodlie.


Čítanie na záchode preferuje 43 percent Európanov, pričom najviac z nich Taliani (58 percent) a Poliaci (50 percent). Nasleduje preferencia ticha a pokoja (31 percent). Telefonáty si na toalete vybavuje jedenásť percent Talianov a desať percent Poliakov a tiež Nemcov. Najmenej telefonujú Nóri, Holanďania a Česi so štyrmi percentami. Počúvanie hudby na WC má rado 21 percent Španielov, naopak Holanďania a Česi (dve percentá) hudbu nechcú.


Tridsaťtri percent európskych respondentov strávi na záchode menej ako desať minút denne, Holanďania venujú návšteve toalety najmenej času zo všetkých oslovených krajín, keďže 42 percent z nich strávi na WC menej ako desať minút denne. Až 62 percent Španielov pobudne na záchode denne viac ako 30 minút.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona