Odhalenie na palube lietadla Air France: Žena chcela prepašovať dieťa v príručnej batožine!

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 14:19 • 2 min
Odhalenie na palube lietadla Air France: Žena chcela prepašovať dieťa v príručnej batožine!

PARÍŹ - Francúzske úrady začali vyšetrovať dospelú osobu, ktorá uplynulý pondelok prepašovala dieťa skryté v príručnej batožine na palubu lietadla spoločnosť Air France letiaceho z Istanbulu do Paríža.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Le Parisien nie je známe, ako sa jej podarilo prejsť cez kontroly na letisku v Istanbule.

 

Prípad sa podarilo odhaliť vďaka cestujúcemu, ktorý si všimol pohyb v textilnej batožine jednej zo spolucestujúcich a upozornil na to palubný personál. Letušky požiadali ženu, sediacu v chvostovej časti lietadla, aby batožinu otvorila. Našli v nej batoľa vo veku jedného až dvoch rokov. Dieťa nemalo vystavenú letenku a na Atatürkovom letisku v Istanbule neprešlo ani registráciou.

 

Ženu s dieťaťom okamžite presunuli do prednej časti lietadla a po pristátí v Paríži odovzdali francúzskej polícii.

 

Le Parisien dnes napísal, že tento prípad opäť vyvoláva otázky ohľadom dôslednosti bezpečnostných kontrol na tureckých letiskách. Pripomenul, že spoločnosť Air France prepravuje deti bezplatne, ale musia byť v mieste odletu zaregistrované ako cestujúci a sprevádzajúca osoba za ne musí zaplatiť letiskový poplatok, ktorý je povinný pre všetkých cestujúcich. Pohraničná polícia musí tiež overiť identitu dieťaťa na základe jeho pasu, čo sa v tomto prípade tiež nestalo.

 

Úrady do dnešného dňa nezverejnili identitu ani štátnu príslušnosť ženy a dieťaťa. Nie je známe ani to, či medzi nimi je príbuzenský vzťah, ako ani motívy konania ženy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies