Odhadovaný počet chronicky podvyživených osôb klesol pod jednu miliardu

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:11 • 2 min
Odhadovaný počet chronicky podvyživených osôb klesol pod jednu miliardu

Odhadovaný počet chronicky podvyživených osôb klesol pod jednu miliardu

slovakia

left justify in out

img

Odhadovaný počet chronicky hladujúcich ľudí v ostatných mesiacoch klesol dosť hlboko pod hranicu jednej miliardy ľudí. Vyplýva to z dnes zverejnených údajov Organizácie Spojených národov (OSN).
      Súčasný odhadovaný počet chronicky podvyživených osôb (asi 925 miliónov), z ktorých väčšina žije v Ázii a Afrike, je však ešte stále neprijateľne vysoký, píše sa vo vyhlásení Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO).
      Pred rokom odhadovali potravinové agentúry OSN počet chronicky podvyživených ľudí na svete na 1,02 miliardy. Pokles trvale hladujúcich osôb na našej planéte za ostatných 12 mesiacov sa dá vysvetliť predovšetkým zlepšenou situáciou v Číne a na území Indie. Viac ako 40 percent chronicky podvyživených ľudí však ešte stále žije v týchto dvoch najľudnatejších štátoch sveta.
      Akútnym problémom zostáva hlad aj v Bangladéši, Indonézii, Pakistane, Etiópii a na území Konžskej demokratickej republiky (KDR). FAO, ktorá má hlavné sídlo v Ríme, zvolala na 24. septembra mimoriadnu schôdzu, na ktorej by mala byť reč predovšetkým o zvyšovaní cien potravinových artiklov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies