Oddnes platia prísnejšie opatrenia v priestupkovom konaní

NETKY.SK • 19 August 2010, 12:22 • 2 min
Oddnes platia prísnejšie opatrenia v priestupkovom konaní

Oddnes platia prísnejšie opatrenia v priestupkovom konaní

slovakia

left justify in out

Dnešným dňom začal v Maďarsku platiť balíček opatrení v priestupkovom konaní, ktorého cieľom je sprísniť sankcie v prvom rade pri majetkových priestupkoch.
      Podľa tlačovej agentúry MTI umožňuje novela okrem iného za určitých okolností aj uvalenie väzby na mladistvých. Vyšetrovanie priestupkov už nebude vykonávať notár, ale polícia, a posudzovať tieto činy budú môcť i na to poverení súdni tajomníci.
      V zmysle úpravy zákona bude možné priestupok trestať aj väzením v prípade, že páchateľa pristihnú pri čine alebo ho zadržia do 48 hodín po čine.
      V prípade krádeže, sprenevery, poškodenia majetku a ďalších činov, pri ktorých materiálna škoda neprekročí hranicu 20.000 forintov (približne 71 eur), možno podľa novely trestať pokutou do 150.000 forintov (zhruba 539 eur), prípadne odňatím slobody.    
      Podobné sankcie sú aj za krádež nemotorových dopravných prostriedkov, napríklad bicyklov, za vyvolanie falošného poplachu alebo za účasť na podujatí súdom zakázanej organizácie či nosenie uniformy takejto organizácie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies