Odchod z EÚ by Britom znížil dôchodky, varuje Cameron

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 12:46 • 2 min
Odchod z EÚ by Britom znížil dôchodky, varuje Cameron

LONDÝN - Výdavky na britské penzie a na Národnú zdravotnú službu (NHS), ktorá je financovaná z verejných prostriedkov, by sa mohli škrtať, ak obyvatelia krajiny odhlasujú odchod z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Povedal to britský premiér David Cameron pre nedeľník Observer.


Prieskumy verejnej mienky ukazujú, že pred referendom o zotrvaní v EÚ, ktoré sa uskutoční 23. júna, sú Briti rovnomerne rozdelení. Prieskumy zároveň naznačujú, že starší obyvatelia patria k tým, ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou pôjdu hlasovať, pričom sú najviac euroskeptickými voličmi.


Necelé dva týždne pred referendom o zotrvaní v EÚ Cameron upozornil, že každoročné zvýšenia dôchodkov, oslobodenia od televíznych poplatkov a bezplatná autobusová doprava by sa mohli obmedziť, aby sa riešil problém "čiernej diery" vo verejných financiách. "Museli by sa začať obmedzovať veci, ktoré si ľudia naozaj cenia, či už ide o peniaze smerujúce do Národnej zdravotnej služby alebo o podporu nášho penzijného systému," citoval nedeľník Observer Camerona.


Znakom rastúceho rozkolu vnútri Cameronovej vládnej Konzervatívnej strany je však to, že bývalý minister a popredný stúpenec odchodu z EÚ Iain Duncan Smith obvinil Camerona z "neopodstatnených hrozieb". "Máme tu zúfalý pokus o zastrašenie a naľakanie britského ľudu, osobitne dôchodcov," uviedol Duncan Smith vo vyhlásení.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona