Odchádzate na dovolenku? Ochráňte svoju domácnosť proti zlodejom

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 20:49 • 2 min
Odchádzate na dovolenku? Ochráňte svoju domácnosť proti zlodejom

BRATISLAVA - Tiež sa tešíte na zaslúžený odpočinok? Opustenie domova býva však často radosťou nielen pre vás, ale aj pre zlodejov. Nenechajte si pokaziť dovolenku a zistite, ako chrániť domácnosť vo vašej neprítomnosti.

slovakia

left justify in out

Pozor na chválenie sa na sociálnych sieťach!

 

Tešiť sa na dovolenku je úplne prirodzené, rovnako ako zdieľať nadšenie v tejto dobe  na sociálnych sieťach. V tomto prípade však radšej rozoberajte dátum vášho odchodu a dĺžku pobytu len s tými najbližšími.

 

Vyhnite sa publikovaniu informácií na sociálnych sieťach a fotografie z dovolenky radšej ukážte až po návrate. Pre zlodejov totiž nie je lepší darček ako neúmyselné pozvanie do nestráženého bytu.

 

Nedajte poznať, že je váš domov prázdny

 

Typickým znakom toho, že ste odišli sú zatiahnuté žalúzie. Dohodnite sa so susedmi alebo známymi, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku. V ideálnom prípade im zverte kľúče a požiadajte ich, aby vám napríklad na popoludnie otvorili okno, alebo večer zapli televíziu. Na prvý pohľad bude vaša domácnosť "na oko" pôsobiť živo, čím zlodeja odradí.

 

Ochranu domácnosti zverte bezpečnostným dverám

 

Základným prvkom zabezpečenia vašej domácnosti sú dvere. V naprostej väčšine prípadov zlodej do domu či bytu prenikne práve dverami, ich výber preto netreba podceňovať.

 

Klasické dvere sú veľmi ľahkou prekážkou, cez ktorú sa nepozvaný návštevník dokáže dostať aj za niekoľko sekúnd. Bezpečnostné dvere oproti tomu vzbudzujú rešpekt už od prvého pohľadu. Zlodeji sa snahám o ich prekonanie väčšinou vyhýbajú.

 

Zaobstarať si bezpečnostné dvere nie je najlacnejšia záležitosť, získate vďaka nim ale mnoho výhod. Pozrite si aké sú hlavné body pri výbere dverí:

 

● Bezpečnostná trieda 3 vás ochráni proti najpoužívanejším náčiním zlodejov ako je skrutkovač, páčidlo alebo ručná vŕtačka.
● Bezpečnostné tŕne zabránia vysadeniu dverí.
● Dvere by mali obsahovať až 15 zamykacích bodov.
● Okrem ochrany proti útokom zlodejov vám dvere poskytnú aj skvelé tepelno-izolačné vlastnosti, protihlukovú a protipožiarnu ochranu.
● Dvere sa vyrábajú v mnohých rôznych dekoroch, hravo ich teda zladíte s ostatnými prvkami interiéru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies