Odchádzajúci šéf Nokie Elop dostane kráľovské odstupné!

NETKY.SK • 20 September 2013, 12:12 • 2 min
Odchádzajúci šéf Nokie Elop dostane kráľovské odstupné!

HELSINKI - Odchádzajúci šéf Nokie Stephen Elop dostane po dokončení transakcie, v rámci ktorej Microsoft odkúpi divíziu mobilných telefónov fínskej spoločnosti, odstupné v hodnote 18,8 milióna eur. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a server BBC.

slovakia

left justify in out

Najnovšia správa z Nokie uvádza, že odstupné bude predstavovať 18 mesačných platov, odmenu vo výške 100.000 eur a akcie v hodnote 14,6 milióna eur, pričom táto suma vychádza z hodnoty akcií zo 6. septembra, teda niekoľko dní po tom, ako bolo oznámené, že Microsoft kúpi divíziu mobilných telefónov Nokie za 5,44 miliardy eur. Hodnota jednej akcie Nokie dosiahla na záver obchodovania 6. septembra 4,12 eura, zatiaľ čo 2. septembra, teda deň pred oznámením kontraktu, iba 2,96 eura.

Informácia sa stretla s podráždenou reakciou vo Fínsku. Elop (49), za ktorého éry sa trhová hodnota Nokie prudko prepadla, totiž prišiel do fínskej firmy v septembri 2010 práve z Microsoftu a po dokončení transakcie sa do americkej spoločnosti vráti. Práve tento fakt spôsobil, že viaceré fínske médiá ho označujú za "trójskeho koňa Microsoftu". Navyše, informáciu spojenú s odstupným dopĺňa fakt, že na odstupnom sa fínska firma bude podieľať 30 % a zvyšnými 70 % Microsoft.

Elop je v súčasnosti zároveň aj jedným z najviac skloňovaných možných nástupcov Steva Ballmera, ktorý v auguste oznámil, že do 12 mesiacov plánuje z funkcie šéfa Microsoftu odísť. Transakcia o predaji divízie mobilných telefónov Nokie by sa podľa očakávania mala dokončiť začiatkom budúceho roka. Akcionári Nokie by o kontrakte mali hlasovať 19. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies