Odborové združenie sestier chce byť v tripartite

NETKY.SK • 21 December 2016, 14:03 • 2 min
Odborové združenie sestier chce byť v tripartite

BRATISLAVA - Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek (OZ SaPA) chce byť súčasťou oficiálneho tripartitného dialógu. Požiadavku sestier však predseda Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) Anton Szalay odmietol.

slovakia

left justify in out

Ako priblížila predsedníčka OZ SaPA Monika Kavecká, návrh predložila v rámci utorňajšieho rokovania zdravotníckej tripartity. "Moja požiadavka vychádzala zo skutočnosti, že ako odborové zastúpenie sestier, vie naša organizácia konštruktívne prispieť k dialógu o zvyšovaní kvality starostlivosti o pacientov na Slovensku," vysvetlila.


Šéf SOZ Szalay svoj postoj v diskusii odôvodnil podľa Kaveckej tým, "že aj deti si na Vianoce žiadajú darčeky, avšak nie všetky môžu dostať". Kavecká tento postoj označila za hrubú aroganciu svedčiacu o absolútnom nepochopení legitímnych požiadaviek, ktorými sa odborové zastúpenie sestier snaží vytvoriť čo najlepšie predpoklady pre zvyšovanie kvality starostlivosti o pacientov.


Napriek odmietavému postoju chce odborové združenie naďalej nastoľovať požiadavky vedúce k zlepšovaniu podmienok práce sestier v nemocniciach. "Je totiž štatisticky preukázané, že lepšie podmienky práce a vyšší počet sestier vedie k zvyšovaniu kvality zdravotnej starostlivosti o pacientov a k vyššiemu počtu zachránených životov," argumentovala Kavecká.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona