Odborová organizácia Dopravného podniku Bratislava vyhlásila štrajkovú pohotovosť

NETKY.SK • 28 December 2016, 14:24 • 2 min
Odborová organizácia Dopravného podniku Bratislava vyhlásila štrajkovú pohotovosť

BRATISLAVA - Odborová organizácia Autošofér, jedna zo štyroch odborových organizácií Dopravného podniku Bratislava (DPB), vyhlásila oddnes štrajkovú pohotovosť. Pre TASR to potvrdil šéf odborovej organizácie Jozef Hitka.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod označil nespokojnosť odborárov s postojom manažmentu DPB. "Ide o nepodpísanie kolektívnej zmluvy na rok 2017, no rovnako tak i nesplnenie niektorých požiadaviek zo strany zamestnancov," spresnil Hitka. Zdôraznil, že vyhlásená štrajková pohotovosť nenarušuje chod a premávku liniek MHD.

 

Až vyhlásenie ostrého štrajku by znamenalo obmedzenie premávky. "Nie je naším záujmom dospieť do tohto štádia, nechceme zastaviť chod mesta a spôsobiť problémy Bratislavčanom. No je to krajné riešenie v prípade, že dohoda nebude možná," pripustil Hitka, ktorý stojí na čele najsilnejšej odborovej organizácie DPB zastupujúcej 823 zamestnancov.

 

"Vedenie podniku vynakladá maximálne úsilie, aby táto aktivita jednej odborovej organizácie žiadnym spôsobom neovplyvnila výpravu. Tá je zabezpečovaná v plnom rozsahu, cestujúca verejnosť nemusí mať žiadne obavy," povedala pre TASR hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

 

V tejto súvislosti priznala, že dopravný podnik má štyri odborové organizácie, medzi ktorými už dlhší čas pretrvávajú spory o ich celkovom počte členov. Podľa nej však vedenie podniku od začiatku svojho pôsobenia nepretržite vyjednáva so všetkými odborovými organizáciami pôsobiacimi v podniku a snaží sa nájsť spôsob, ako dospieť k zhode v prospech zamestnancov. Zároveň zdôraznila, že dopravný podnik v tomto roku výrazne zlepšil platové a motivačné podmienky pre vodičov MHD.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies