Odborník na zbrane: Smernica EK o zbraniach iba bezpečnostnú situáciu zhorší

NETKY.SK • 3 August 2016, 11:38 • 2 min
Odborník na zbrane: Smernica EK o zbraniach iba bezpečnostnú situáciu zhorší

BRATISLAVA - Smernica Európskej komisie na obmedzenie držby či vlastníctva zbraní určite neprinesie zvýšenie bezpečnosti občanov EÚ. Práve naopak, iba celú situáciu zhorší. Domnieva sa odborník na zbrane a predajca zbraní Lukáš Hrnčiarik.

slovakia

left justify in out

"Po stupňujúcich sa teroristických útokoch sa napätie a následná nenávisť voči všetkým migrantom zhorší natoľko, že bezbranný ľud by mohol chcieť vziať spravodlivosť do vlastných rúk a to by bol pre EÚ a jej obyvateľov ten najhorší scenár. Mali by sme, naopak, dať väčšiu slobodu vlastníctvu zraní a k teoretickej skúške, ktorá je, samozrejme, potrebná, pridať aj skúšku praktickú o bezpečnom zaobchádzaní so zbraňou," zdôraznil Hrnčiarik.

 

Podľa jeho ďalších slov "terorista alebo iný kriminálnik, ktorý sa rozhodne uskutočniť prepad alebo inú trestnú činnosť so zbraňou, nebude rešpektovať zákon a nariadenie o obmedzení držby danej zbrane". "On sa už samotným skutkom dopúšťa horšej trestnej činnosti, ako je samotné nedovolené ozbrojovanie," pokračoval Hrnčiarik.

 

"Osoby, ktoré si naivne myslia, že na bezpečnosť je tu polícia či iné bezpečnostné zložky, sa tak úplne nemýlia, ale tie nemôžu a ani nikdy nebudú všade. Polícia zodpovedá za skutok, ktorý nastal, nie za ten, ktorý nastane, to by museli vidieť do budúcnosti každého z nás a to predsa nejde. Tí, ktorí sa slepo spoliehajú na políciu, by si mali uvedomiť, že aj policajt má vlastnú rodinu a je len človek. V prvom rade by sa pravdepodobne snažil zo všetkých síl ochrániť tú jeho a nie rodinu cudzieho človeka. Zabrániť sa dá len veľmi malému počtu pripravovaných útokov a sú to zväčša len tie najväčšie a najdlhšie plánované útoky. Dopredu odhaliť spontánne útoky jednotlivcov alebo maličkých skupiniek je prakticky nemožné. EÚ by sa mala skôr zamerať na to, aby sme my, pôvodní obyvatelia, mali väčšie práva sa brániť ešte pred príchodom polície a nie ich obmedzovať," povedal Hrčiarik z bratislavskej spoločnosti Puškárstvo Hermes.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies