Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete

NETKY.SK • 3 August 2013, 18:16 • 2 min
Odborníčka radí: Ako si udržať krásny mejkap aj v lete

BRATISLAVA - Poznáme to všetky, lesklá pleť, rozmazané obočie a roztápajúca sa špirála. Odborníčka nám prezradila triky, ako dosiahnuť upravený a svieži vzhľad aj počas horúcich dní.

slovakia

left justify in out

S prichádzajúcim letom je pre každého úplne prirodzené zmeniť šatník, dlhé nohavice vystriedajú krátke a kabáty a svetre nahradia tričká. Len máloktorá žena uvažuje o tom, že v lete treba zmeniť nielen oblečenie, ale aj kozmetické produkty, ktoré bežne používa počas iných období.

„V lete odporúčam vymeniť tekuté mejkapy za minerálne sypké púdre, ktoré majú vysokú kryciu schopnosť a vykúzlia krásnu a dokonalú pleť aj v lete. Aplikujú sa pomocou kabuki štetcov,“ prezrádza beauty poradkyňa Simona Hegyiová zo salónu Babor beauty spa.

Hitom je ružová

Hitom v líčení pre túto sezónu sú pastelové farby a najmä ružová, a to vo všetkých odtieňoch od tých najjemnejších až po výrazné sýte.

„Očné tiene zvoľte v lete radšej tuhé, vo forme ceruziek, ktoré majú krásne odlesky a veľmi jednoducho sa aplikujú,“ odporúča odborníčka. „Stačí vám už len špirála a jemný lesk a krásny letný mejkap je hotový.“

Púder vždy po ruke

Samozrejme, ani kvalitný púder nezabezpečí, že vám pleť vydrží krásna celý deň. V lete sa viac potíme, preto je prirodzené, že je pleť lesklá omnoho skôr, ako sme zvyknuté v inom období.

„Púder majte vždy pri sebe, stačí zopár ťahov štetcom a po lesklej pleti nebude ani stopy. Odtieň prispôsobte čo najviac svojej pleti, hoci výhodou púdrov je ich prispôsobivosť farbe pokožky,“prezrádza odborníčka.

Ak chcete svoj letný mejkap priblížiť k čo najväčšej dokonalosti, skúste tiež 3D riasy alebo farbenie obočia. „3D riasy sa aplikujú v kozmetických salónoch, vyčaria krásny pohľad a sú na nerozoznanie od prirodzených mihalníc. Vydržia tri až štyri týždne, môžete sa s nimi kúpať, opaľovať, nemaľujú sa už špirálou a stále sú dokonalé vytočené,“ odporúča odborníčka.

Rovnako je v lete praktické farbenie obočia, najmä pre ženy, ktoré ho majú nevýrazné a zvyknú si ho dofarbovať. Vďaka profesionálne nafarbenému obočiu v salóne sa nemusíte obávať, že sa vám počas dňa rozmaže.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies