Odborníci budú v Bratislave diskutovať o integrácii utečencov

NETKY.SK • 30 November 2015, 13:35 • 2 min
Odborníci budú v Bratislave diskutovať o integrácii utečencov

BRATISLAVA - V rámci prípravy Integračného programu SR pre osoby s medzinárodnou ochranou sa v utorok 1. decembra uskutoční v Bratislave konferencia, na ktorej budú odborníci diskutovať o opatreniach smerujúcich k efektívnej integrácii týchto osôb.

slovakia

left justify in out

Okrem možností a nástrojov integračnej politiky bude témou konferencie aj prax z programov na integráciu osôb s medzinárodnou ochranou v krajinách Európy. "Na podujatí vystúpia odborníci z Úradu Vysokého komisára Organizácie spojených národov pre utečencov (UNHCR), Európskej rady pre utečencov a exulantov (ECRE) a štátnej správy Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska," informovala vedúca Úradu Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) v SR Zuzana Vatráľová.

 

IOM SR okrem konferencie organizuje aj nadväzujúce odborné stretnutie, ktorým bude v stredu 2. decembra expertný okrúhly stôl. Ten je venovaný štátnym inštitúciám, organizáciám z neziskového sektora a akademikom s praktickými skúsenosťami v oblasti integrácie tejto skupiny cudzincov. "Výsledkom oboch podujatí budú odporúčania pre štátny Integračný program SR pre osoby s medzinárodnou ochranou," uviedla Vatráľová. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) ako koordinátor aktivít Európskej migračnej siete (EMN) na Slovensku podujatia organizuje v spolupráci s Migračným úradom Ministerstva vnútra SR, ktorý integračný program pripravuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona