Odborníci BBC favorizujú Francúzsko

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 17:35 • 2 min
Odborníci BBC favorizujú Francúzsko

PARÍŽ - Futbalové majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) odštartujú v piatok úvodným zápasom A-skupiny, domáca reprezentácia vyzve Rumunov.

slovakia

left justify in out

Úvodný výkop na Stade de France v parížskej štvrti Saint-Denis naplánovali na 21.00 h. Portál britskej BBC v súvislosti so začiatkom európskeho šampionátu oslovil osobnosti zo sveta futbalu, s ktorými dlhodobo spolupracuje, a priniesol ich prognózy.

Gary Lineker (bývalý anglický reprezentant): "Francúzsko musí byť favoritom, pretože má množstvo hráčov na vysokej úrovni, a tiež výhodu domáceho prostredia. Sú tu však aj ďalší uchádzači - Španielsko, Nemecko. Španielska liga je veľmi silná - stačí sa pozrieť, koľko mužstiev z nej preniklo do záverečných kôl Ligy majstrov. Nemci, aj keď od svojho triumfu na MS neoslňujú, na turnaji dokážu prepnúť na vysoké obrátky."

Thierry Henry (bývalý francúzsky reprezentant, víťaz MS aj ME): "Jediné, čo Nemecku na ihrisku chýba, je hráč číslo deväť. Ak by mali takých útočníkov, akými disponovali voľakedy, ničili by svojich súperov. Videl som však veľa ich kvalifikačných duelov, v ktorých nedokázali zakončiť. Myslím si, že Francúzsko to zvládne. Nielen pre individuality, ktoré máme, ale tiež preto, že sme konečne opäť dobrý tím."

Alan Shearer (bývalý anglický reprezentant): "Keď sa pozriete na niektorých hráčov Francúzska, je zrejmé, že musia byť favoriti. Plus, bol som tu, keď v roku 1998 dokráčali k titulu majstrov sveta. Keď sa za nich postaví hľadisko, bude veľmi ťažké zastaviť ich."

Rio Ferdinand (bývalý anglický reprezentant): "Francúzsko má v Antoinovi Griezmannovi a Anthonym Martialovi hráčov, ktorí dokážu rozhodnúť veľké zápasy. Martial je mimoriadne výbušný, keď sa rúti na súperovu obranu. Spolieha sa na neho aj Manchester United, vo Francúzsku od neho očakávam veľké veci."

Jens Lehmann (bývalý nemecký reprezentant, finalista MS aj ME): "Francúzi sa budú musieť vyrovnať s tlakom; nie som si istý, či to zvládnu. Rovnako aj Nemci vedia, že sa od nich očakáva triumf. Im sa to však páči - pod tlakom hrajú lepšie."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies