Odborná konferencia o ACTA

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:27 • 2 min
Odborná konferencia o ACTA

Odborná konferencia o ACTA - Politika Potom, ako minister Miškov minulý týždeň stiahol materiál ACTA z rezortnej porady vedenia, naplánoval odbornú konferenciu na túto stále aktuálnu tému za účasti  domácich i zahraničných odborníkov a zástupcov mimovládn

slovakia

left justify in out

img

Potom, ako minister Miškov minulý týždeň stiahol materiál ACTA z rezortnej porady vedenia, naplánoval odbornú konferenciu na túto stále aktuálnu tému za účasti  domácich i zahraničných odborníkov a zástupcov mimovládnych organizácií. Cieľom konferencie je otvorený a vecný dialóg odbornej aj laickej verejnosti, ktorá má záujem komunikovať túto spoločensky významnú tému a ktorá chce napomôcť konštruktívnemu prístupu k riešeniu jej otázok. „Chceme pokračovať v otvorenom dialógu a otvoriť tak priestor pre širšiu diskusiu za okrúhlym stolom, nie za zatvorenými dverami, ako tomu bolo počas minulých vlád zvykom,“ dodal šéf rezortu. Odborná konferencia za účasti ministra Miškova sa uskutoční 20.02.2012 (pondelok) o 10.00 h na pôde MH SR. 
      (Účasť možná na základe správne vyplnenej a včas vrátenej návratky)
      Ministerstvo hospodárstva si plne uvedomuje dôležitosť tejto aktuálnej témy a rovnako aj svoju zodpovednosť ako gestor tejto obchodnej dohody. Minister hospodárstva J. Miškov na minulotýždňovom brífingu verejnosť a média informoval o svojom postoji: „ACTA je v súčasnom znení kontroverzná a nejednoznačná. Chcem o nej najprv verejne diskutovať. Kým k tejto téme nebude aj všeobecný súhlas verejnosti, takýto kontroverzný dokument nemôžem podporiť. Ani ja sám sa so súčasným znením dohody ACTA nestotožňujem,“ povedal minister Miškov.
      Neochotu ratifikovať Obchodnú dohodu o boji proti falšovaniu ACTA prejavili v posledných dňoch už viaceré krajiny EÚ. Okrem Slovenska má pochybnosti k prijatiu tejto dohody Poľsko, Česko či Nemecko.
      Ministerstvo hospodárstva SR je gestorom Obchodnej dohody o boji proti falšovaniu (ACTA), ktorú v Tokiu podpísalo, okrem mimoeurópskych krajín, 22 členských štátov EÚ, ktorým to umožňujú ich vnútroštátne procedúry. Gestorstvo MH SR vyplýva z toho, že ide o obchodnú dohodu a týka sa aj ochrany spotrebiteľa. Hlavným negociátorom dohody bola Európska komisia, ktorá informovala priebežne členské štáty. Rezort hospodárstva v prípravnom štádiu na technickej úrovni spolupracoval s viacerými dotknutými rezortmi (MS SR, MF SR, MK SR, MDPT SR, ÚPV SR, CR SR). 

Zdroj: TASR/komunikačné oddelenie MH SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies