Odborárski predáci by si v rámci solidarity mali znížiť nadpriemerné mzdy

NETKY.SK • 13 Október 2010, 07:05 • 2 min
Odborárski predáci by si v rámci solidarity mali znížiť nadpriemerné mzdy

Odborárski predáci by si v rámci solidarity mali znížiť nadpriemerné mzdy

slovakia

left justify in out

img

Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár verejne vyzval odborárskych predákov, aby preukázali súdržnosť s občanmi tým, že si znížia svoje nadpriemerné mzdy. Podľa Kollára je ich hrubá mesačná mzda od 2100 do 2500 eur falošnou solidaritou s ľuďmi.
Na dnešnej protestnej akcii voči vládnemu balíčku ozdravných ekonomických opatrení poslanca Kollára zaráža skutočnosť, že odborári za posledné štyri roky mlčali, kolaborovali s vládou Roberta Fica a tak sa nepriamo podieľali na rozkrádaní krajiny.
SaS pripúšťa, že situácia nie je štandardná, a preto si vyžaduje neštandardné riešenia, aké minister financií Ivan Mikloš predstavil dnes v Národnej rade (NR) SR. Diskusiu o balíčku úsporných zákonov označil zo strany opozície za „emotívny ideologický boj“. Poukázal na slová bývalého šéfa rezortu financií Jána Počiatka (Smer-SD), ktorý podľa neho po prvý raz pripustil, že verejné financie treba ozdraviť. Existujú však odlišné názory, ako to urobiť, poznamenal Kollár.
SaS si uvedomuje, že cesta bude bolestivá a dotkne sa ľudí, avšak vláda sa snaží nájsť také riešenia, ktoré by to skupina občanov s najnižšími príjmami pocítila čo najmenej. Kollár tvrdí, že čím skôr  sa pristúpi k ozdravovaniu verejných financií, tým to krajinu bude menej bolieť.
Poslankyňa Natália Blahová novinárov informovala, že SaS v spolupráci s ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny podá v NR SR pozmeňujúci návrh k vládnej novele zákona o rodičovskom príspevku. Jeho cieľom je jeho zvýšenie pre všetky matky s tým, že tie, ktoré poberali vyšší príspevok v sume 256 eur, dostanú po troch rokoch na materskej dovolenke o 50 eur viac.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies