Odborári žiadajú prešetrenie nákupov v nemocniciach

NETKY.SK • 10 December 2014, 10:46 • 2 min
Odborári žiadajú prešetrenie nákupov v nemocniciach

BRATISLAVA - Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) žiada vedenie ministerstva zdravotníctva, aby prešetrilo neefektívne nákupy zdravotníckej techniky v zdravotníckych zariadeniach s vyvodením osobnej a v prípade porušenia platných zákonov aj trestno-právnej zodpovednosti riadiacich zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uvádza výkonný výbor SOZ, ministerstvo zdravotníctva by tiež malo urýchlene dopracovať zákon o odmeňovaní všetkých zamestnancov v zdravotníckych zariadeniach. Ďalšou z požiadaviek odborárov je stabilizácia zamestnancov vo verejnom zdravotníctve a zachovanie štruktúry regionálnych úradov verejného zdravotníctva bez ďalších redukcií.

 

Poslanci Národnej rady SR by mali podľa odborárov rozhodnúť o znížení výšky správneho fondu zdravotných poisťovní, obdobne ako sa to legislatívne upravilo pre dôchodkové správcovské spoločnosti. "Od vedenia rezortu zdravotníctva a poslancov Národnej rady SR žiadame predkladať zmeny právnych predpisov nie výhodných len pre poskytovateľov, ale v prospech pacientov a zamestnancov zdravotníckych zariadení," uvádza sa vo vyhlásení výkonného výboru SOZ. Od manažmentov nemocníc odborári požadujú efektívne vynakladanie finančných objemov na liečbu pacientov, na zlepšovanie pracovných podmienok zamestnancov, a nie na ľahkovážne míňanie. 

 

Zdravotné poisťovne majú podľa SOZ prehodnotiť a zvýšiť zmluvné ceny s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti v zmysle schváleného štátneho rozpočtu pre rok 2015 a uzatvárať zmluvy v zmysle platného zákona s poskytovateľmi služieb občanom v zariadeniach sociálnych služieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies