Odborári z OZ KOVO v PSA odmietli Moderné odbory, dôvodom sú nepravdivé výroky jeho predsedu

NETKY.SK • 22 Január 2018, 09:00 • 2 min
Odborári z OZ KOVO v PSA odmietli Moderné odbory, dôvodom sú nepravdivé výroky jeho predsedu

TRNAVA - Do vyjednávania o novej kolektívnej zmluve v trnavskej automobilke PSA Groupe Slovakia pôjdu zástupcovia väčšinovej organizácie OZ KOVO PCAS sami.

slovakia

left justify in out

Budú obhajovať záujmy všetkých zamestnancov závodu, no bez menšinových Moderných odborov (MO)PSA. Rozhodli o tom ich predstavitelia pre kroky hlavného predstaviteľa MO Zoroslava Smolinského. Podnetom bolo vyjadrenie Smolinského na sociálnej sieti, v ktorom mal napadnúť odborový zväz KOVO ako celok.

 

Podľa vyjadrenia predsedu základnej organizácie OZ KOVO PCAS Milana Minárecha, s druhou odborovou organizáciou sa snažili nájsť spoločnú reč, keď rozhodca ministerstva hospodárstva určil ako vyjednávača pre kolektívnu zmluvu OZ KOVO.

 

„Nemôžeme ísť spoločne do vyjednávania a dôverovať partnerovi, ktorý neustále klame a zavádza. Pán Smolinský už viackrát nepravdivo verejne informoval o situácii v našom podniku, ako napríklad, že nemáme platnú kolektívnu zmluvu, ale iba rámcovú dohodu. Koncom uplynulého leta, kedy tvrdil, že MO už sú v závode v Trnave väčšinová organizácia a oni budú vyjednávať novú kolektívnu zmluvu, čo rozhodnutie nezávislého rozhodcu stanoveného ministerstvom jednoznačne vylúčilo. Rovnako sa dá vyvrátiť aj veľa ďalších nepravdivých a populistických tvrdení," uviedol vo svojom stanovisku Minárech.

 

Predseda MO v PSA Tomáš Kútik pre TASR uviedol, že v súčasnosti vzniknutú situáciu analyzujú a nebude sa k nej nateraz vyjadrovať.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies