Odborári Volkswagenu sa pripravujú na kolektívne vyjednávanie

NETKY.SK • 23 Január 2017, 12:42 • 2 min
Odborári Volkswagenu sa pripravujú na kolektívne vyjednávanie

BRATISLAVA - Kolektívna zmluva zamestnancov bratislavského závodu Volkswagen Slovakia by v tomto roku mala zlepšiť podmienky pre zamestnancov. Myslí si to predseda Moderných odborov Volkswagen Zoroslav Smolinský, ktorý avizoval, že odborári do kolektívneho vyjednávania vstúpia s jedenástimi principiálnymi návrhmi.

slovakia

left justify in out

Okrem návrhu na zvýšenie tarifných tried o 16 %, odborári trvajú aj na zjednotení dovolenkového príspevku s vianočným a navrhujú zvýšenie rozpočtu osobného hodnotenia. Ďalej chcú presadiť navýšenie mzdového zvýhodnenia za prácu v zmenách, zvýšenie základnej výmery dovolenky, či predĺženie platenej prestávky a ďalšie body sociálneho programu, uviedol Smolinský.

 

Odborári by podľa neho privítali na kolektívnom vyjednávaní aj členov Základnej organizácie Odborového zväzu KOVO, z ktorej Smolinský s väčšinou odborárov automobilky vystúpili a založili nové Moderné odbory Volkswagen.

 

"Faktom ale je, že menšinová odborová organizácia vo Volkswagene nemá právoplatne zvolené vedenie a teda legitimitu s mandátom na zastupovanie svojich členov pri vyjednávaniach," skonštatoval Smolinský. Zároveň dodal, že vzhľadom k prebiehajúcim súdnym sporom s ZO OZ KOVO môže účasť iných zástupcov rokovaní tejto odborovej organizácie, napríklad likvidátorov, narušiť právnu istotu výsledkov kolektívneho vyjednávania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona