Odborári vo Volkswagene trvajú na zvýšení tarifných miezd o 16 %

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 15:26 • 2 min
Odborári vo Volkswagene trvajú na zvýšení tarifných miezd o 16 %

BRATISLAVA - Moderné odbory Volkswagen (MOV) trvajú na požiadavke, aby sa v novej kolektívnej zmluve tarifné mzdy zamestnancom Volkswagen Slovakia zvýšili o 16 %.

slovakia

left justify in out

Predseda MOV Zoroslav Smolinský nevylúčil, že ak im vedenie automobilky nevyhovie, odbory vyhlásia ostrý štrajk. Informoval o tom prostredníctvom tlačovej správy Smolinský.

V poradí už šieste kolo kolektívneho vyjednávania vo Volkswagene Slovakia ale podľa Smolinského smeruje k naplneniu požiadaviek odborárov, čím by sa tarifné mzdy zvýšili o 16 %.

 

„Kým v predchádzajúcich kolách kolektívneho vyjednávania bola táto požiadavka opakovane zamietnutá, dnes ju zamestnávateľ neodmietol a vybral si čas na prepočítanie jej finančných dopadov pre podnik, a to do utorka 25. apríla, kedy bude Kolektívne vyjednávanie pokračovať,“ uviedol Smolinský.

Dodal, že na najbližšom rokovaní budú opätovne trvať na naplnení predovšetkým mzdovej požiadavky. „Z tohto dôvodu pokračujú zo strany MOV všetky kroky smerujúce až k vyhláseniu ostrého štrajku, aby bola hlavná mzdová požiadavka Moderných odborov Volkswagenu naplnená,“ uzavrel Smolinský.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies