Odborári vítajú zastropovanie dôchodkového veku na 64 rokov

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 15:57 • 2 min
Odborári vítajú zastropovanie dôchodkového veku na 64 rokov

BRATISLAVA - Odborári vítajú schválenie ústavného návrhu na zastropovanie dôchodkového veku na 64 rokov na Slovensku. Vo štvrtok ho schválil parlament 91 hlasmi.

slovakia

left justify in out

"Sme veľmi radi, že tento návrh prešiel aj v druhom a treťom čítaní v parlamente a ďakujeme za podporu našej snahy nielen poslancom, ale i všetkým ľuďom, ktorí podpísali petíciu za referendum o zastropovaní dôchodkového veku," uviedol v stanovisku pre médiá predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna. Zároveň zväz ukončil zbieranie podpisov pod petíciu, celkovo sa mu podarilo vyzbierať 290-tisíc podpisov.

 

Prijatie ústavného zákona ocenila aj Konfederácia odborových zväzov (KOZ) SR. Okrem zastropovania veku odchodu do dôchodku bude Ústavou SR garantované aj ustanovenie o minimálnej mzde.

 

img

 

"Snem KOZ SR s potešením prijal schválenie ústavného zákona o zastropovaní dôchodkového veku. Vyjadruje poďakovanie tým poslancom NR SR, ktorí za ústavný zákon hlasovali, a tak zlepšili kvalitu života ľuďom na dôchodku," uviedla v stanovisku pre médiá konfederácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies