Odborári v utorok na protest zablokujú šesť hraničných priechodov

NETKY.SK • 10 Október 2011, 19:59 • 2 min
Odborári v utorok na protest zablokujú šesť hraničných priechodov

Odborári v utorok na protest zablokujú šesť hraničných priechodov

slovakia

left justify in out

Odborári v utorok (11.10.) od 15.30 h do 16.00 h v rámci protestu proti pripravovanej daňovo-odvodovej reforme zablokujú hranice s Českom, Poľskom, Maďarskom a Rakúskom.

Protest bude prebiehať na hraničných priechodoch Berg, Drietoma, Makov, Šahy, Tatranská Javorina-Podspády a Milhosť. TASR o tom dnes informovala Eva Prekopová z Kancelárie predsedu OZ KOVO. Blokovanie bude spojené s informačnou kampaňou pre prechádzajúcich vodičov.

Šéf OZ KOVO Emil Machyna minulý týždeň informoval, že na hraničné priechody ich prídu podporiť aj kolegovia zo susedných krajín. "Chceme si navzájom vyjadriť podporu," uviedol Machyna.

Touto akciou sa podľa OZ KOVO nekončia prejavy nesúhlasu odborárov s vládou. "Ďalšie veci, ktoré sa budú robiť, ohlási Konfederácia odborových zväzov (KOZ)," podotkol. "Kováci" oznámili, že plánujú distribúciu plagátov o pripravovanej daňovo-odvodovej reforme. "Chceme informovať ľudí, čo im hrozí, ak bude schválená," dodal Machyna.

Odbory dlhodobo vyjadrujú nesúhlas s navrhovanou zmenou daní a odvodov. Ostro kritizujú návrhy na úpravu veku odchodu do dôchodku a jeho výpočet. "V súčasnosti percento pomeru dôchodku k priemernej mzde nezodpovedá ani tomu, k čomu sme sa zaviazali v únii," upozornil šéf odborov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona