Odborári v štátnych záchrankách vyhlásili štrajkovú pohotovosť

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 20:50 • 2 min
Odborári v štátnych záchrankách vyhlásili štrajkovú pohotovosť

BRATISLAVA – Odborári zo štátnych záchraniek v Bratislave a Košiciach vyhlásili v stredu štrajkovú pohotovosť. Odôvodňujú to dlhodobým neriešením problémov v poskytovaní neodkladnej zdravotnej starostlivosti i legislatíve, ale aj absenciou diskusie o finančnom ohodnotení zdravotníckeho personálu.

slovakia

left justify in out

Štrajkovú pohotovosť vyhlásila Základná odborová organizácia pri Záchrannej zdravotnej službe (ZZS) v Bratislave a Odborová organizácia Záchrannej služby Košice.

 

„Dlhodobé neriešenie problémov v poskytovaní prednemocničnej neodkladnej zdravotnej starostlivosti, nastavenia legislatívy v prospech pacienta a zamestnanca záchranných zdravotných služieb, prehliadanie nutnosti nastavenia štandardov v oblasti personálneho normatívu a ambulancií - základného pracovného nástroja v záchrannej zdravotníckej službe, absencia diskusie o finančnom ohodnotení zdravotníckeho personálu a stratégie v oblasti ľudských zdrojov nás vedie k vyhláseniu štrajkovej pohotovosti,“ konštatujú v stanovisku.

 

img

 

Vedenie ZZS Bratislava berie štrajkovú pohotovosť na vedomie, uviedla pre TASR vedúca oddelenia komunikácie Darina Schreková, ďalšími otázkami odkázala na odborárov a ministerstvo zdravotníctva.

 

K štrajkovej pohotovosti sa pripojili aj Odbory zamestnancov Záchrannej služby Košice (OZ ZSKE). „Išli sme do toho spoločne, aby ministerstvo zdravotníctva začalo komunikovať – riešiť platy v záchrannej službe a kvalitu poskytovania prednemocničnej zdravotnej starostlivosti,“ povedal pre TASR predseda odborovej organizácie OZ ZSKE Lukáš Jurina s tým, že očakávajú otvorenie diskusie s rezortom. Ako dodal, s touto aktivitou oboznámili aj vedenie košickej záchranky. Jeho reakciu sa TASR zatiaľ získať nepodarilo.

 

img

 

Slovenská komora zdravotníckych záchranárov požiadavkám rozumie. Považuje ich za oprávnené a zároveň plne rešpektuje právo zamestnancov a odborov dožadovať sa svojich požiadaviek všetkými legitímnymi spôsobmi, reagovala na sociálnej sieti.

 

Možno vás zaujme: USA poskytnú Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc za miliardu dolárov, vyhlásil Biden



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies