Odborári v slovenskom Volkswagene vyhlásili štrajkovú pohotovosť

NETKY.SK • 1 Október 2012, 13:52 • 2 min
Odborári v slovenskom Volkswagene vyhlásili štrajkovú pohotovosť

Odborári v slovenskom Volkswagene vyhlásili štrajkovú pohotovosť - Slovensko Zamestnanci automobilky Volkswagen Slovakia sú od dnešného dňa v štrajkovej pohotovosti. Dôvodom je nedohoda so zamestnávateľom na požiadavkách, ktoré by mali byť zahrnuté do nov

slovakia

left justify in out

img

Zamestnanci automobilky Volkswagen Slovakia sú od dnešného dňa v štrajkovej pohotovosti. Dôvodom je nedohoda so zamestnávateľom na požiadavkách, ktoré by mali byť zahrnuté do novej kolektívnej zmluvy. Jednou z nich je aj navýšenie platov o 6,8 %. TASR o tom informoval šéf odborov v spoločnosti Zoroslav Smolinský.

"Naše požiadavky sú zlepšiť sociálne a finančné istoty pre zamestnancov. Zamestnávateľ naše požiadavky neakceptuje. Zasekli sme sa v 9. kole rokovaní, a preto sme vyhlásili štrajkovú pohotovosť," priblížil Smolinský. V sociálnej oblasti podľa neho zástupcovia zamestnancov požadujú navýšenie platenej prestávky pre zamestnancov a zlepšenie pracovných podmienok na pracoviskách.

"Vo finančnej oblasti požadujeme valorizáciou nielen dorovnať infláciu, ale takisto navýšenie taríf. Naša požiadavka je navýšenie taríf o 6,8 %. Chceli sme tiež dohodnúť inflačnú doložku na rok 2013. Zamestnávateľ tieto naše požiadavky neakceptuje," doplnil Smolinský s tým, že vedenie Volkswagenu navrhuje zvýšenie platov o 3,2 %.

Odborári sú podľa ich šéfa pripravení na ďalšie rokovania a diskusiu o nových podmienkach, ktoré navrhne zamestnávateľ. Zároveň sa však pripravujú aj na tvrdšie opatrenia. "Práve preto sme vyhlásili štrajkovú pohotovosť a uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Keď príde ponuka zo strany zamestnávateľa a uvidíme, aká bude, potom budeme ešte rokovať. Možnosť ostrého štrajku ale nevylučujeme," pripustil Smolinský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies