Odborári U. S. Steel Košice dohodli lepšie podmienky pri prepúšťaní

NETKY.SK • 16 August 2016, 11:15 • 2 min
Odborári U. S. Steel Košice dohodli lepšie podmienky pri prepúšťaní

KOŠICE - Rada odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice na svojom mimoriadnom zasadnutí prerokovala výpovede zamestnancov, ktorí sa po zmene organizačných štruktúr na úseku viceprezidenta pre predaj a marketing stávajú nadbytočnými od 1. septembra.

slovakia

left justify in out

Ako v utorok informoval predseda rady Mikuláš Hintoš, odbory sa s vedením spoločnosti dohodli na určitých zmenách v rámci dodatku ku kolektívnej zmluve, ktoré sú výhodnejšie pre zamestnancov.


"Reštrukturalizácia zamestnanosti spojená s rušením pracovných miest v USSK napriek nesúhlasnému postoju odborovej organizácie ďalej pokračuje. Oceňujeme však, že sa na základe iniciatívy odborov podarilo dojednať dodatok ku kolektívnej zmluve, ktorý má zmierniť dôsledky rušenia pracovných miest a hľadať motivačnú formu redukcie zamestnanosti v administratíve prechodom do robotníckych pozícii," povedal Hintoš.


Ako informoval Hintoš, zamestnávateľovi predložili návrhy, ktoré umožnia skončenie pracovného pomeru dohodou za lepších finančných podmienok. Prijatý dodatok taktiež viac motivuje zamestnancov z administratívy a z kategórie technicko-hospodárskych zamestnancov prejsť na robotnícke pozície za vyššiu podnecujúcu odmenu, ako bola doteraz.


Odborári očakávajú, že tento dodatok osloví aj ďalších zamestnancov, ktorí sa za pre nich výhodných podmienok rozhodnú ukončiť pracovný pomer, alebo sa rozhodnú prejsť na pracovné miesto vo výrobe.


Spoločnosť U.S. Steel Košice (USSK) dáva v tomto roku zamestnancom výpovede z organizačných dôvodov, no vždy len maximálne 29 ľuďom do mesiaca. Ak by to bolo 30 a viac, už by išlo o hromadné prepúšťanie, čo by bolo v rozpore s memorandom, ktoré spoločnosť podpísala s Vládou SR. Týmto spôsobom odišlo z fabriky niekoľko stoviek ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona