Odborári po Čislákových garanciách rušia protest

NETKY.SK • 10 Február 2015, 09:25 • 2 min
Odborári po Čislákových garanciách rušia protest

BRATISLAVA - Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ) po stanoviskách jednotlivých regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) ruší utorkové protestné zhromaždenie pred ministerstvom zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Odborári sa tak rozhodli po tom, čo im minister Viliam Čislák (nominant Smer-SD) dal v pondelok garanciu, že na RÚVZ sa nebudú rušiť pracovné miesta.

 

Podľa SOZ hrozilo, že o prácu by na základe schváleného rozpočtu pre tento rok mohlo prísť 240 ľudí. "Minister zdravotníctva nám dal garancie na objem finančných prostriedkov na rok 2015 pre jednotlivé RÚVZ a ÚVZ SR a na zachovanie súčasných pracovných miest, to znamená, že v roku 2015 nepríde k redukcii pracovných miest," uvádzajú odborári vo vyhlásení. Minister podľa nich uznal, že platy i počet pracovníkov sú poddimenzované a je potrebné vypracovať koncepciu verejného zdravotníctva. Údaje SOZ hovoria o tom, že za desať rokov klesol počet zamestnancov na úradoch o 40 %. 

 

Odborári zároveň dodávajú, že protestnú akciu rušia, ale nerušia ďalšiu komunikáciu s kompetentnými v záujme zamestnancov vo verejnom zdravotníctve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies