Odborári košických hutníkov nesúhlasia s ďalším prepúšťaním

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 18:50 • 2 min
Odborári košických hutníkov nesúhlasia s ďalším prepúšťaním

KOŠICE - Podľa návrhu spoločnosti U.S. Steel Košice, s.r.o., na zmenu organizačných štruktúr, ktorým sa dnes zaoberala Rada odborov OZ KOVO, by sa malo 29 ľudí stať od 1. 6. 2016 nadbytočnými. TASR o tom informoval predák košických hutníckych odborárov Mikuláš Hintoš.

slovakia

left justify in out

"S uvedeným rozhodnutím Rada odborov opakovane nesúhlasí z dôvodu, že zamestnávateľ U.S. Steel Košice, s.r.o., neplní ustanovenie platnej kolektívnej zmluvy v časti II.5 Účasť odborov v pracovnoprávnych vzťahoch," tvrdí Hintoš.

 

"Tým, že zamestnávateľ uznáva právo odborov účasti na spolurozhodovaní, prerokovaní a kontrole, neplní taktiež ustanovenie platnej kolektívnej zmluvy v časti II.7 Právo na prerokovanie písm. a). Nepredkladá nám vývoj zamestnanosti, ani plánované opatrenia a dobu trvania organizačných zmien, keď je ohrozená zamestnanosť v súlade s § 237 Zákonníka práce," vysvetlil šéf odborov.

 

Ako ďalej uviedol, z dôvodu, že na predchádzajúce stanoviská Rady odborov OZ KOVO zamestnávateľ U.S. Steel Košice nereagoval, a z dôvodu pretrvávajúcich porušení citovaných ustanovení kolektívnej zmluvy, odborári požiadajú o preskúmanie uvedených skutočností inšpektorát práce.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona