Od závalu v nováckej bani dnes uplynie sedem rokov

NETKY.SK • 16 November 2013, 09:26 • 2 min
Od závalu v nováckej bani dnes uplynie sedem rokov

TRENČÍN – Od tragického závalu v bani Nováky dnes uplynie sedem rokov. Pod zemou 16. novembra 2006 zahynuli štyria baníci.

slovakia

left justify in out

Hlavné pojednávanie s obžalovanými Karolom D., Jozefom H., Daliborom R. a Stanislavom V. sa začalo na okresnom súde v Prievidzi v apríli tohto roka. „Okresný súd v tejto trestnej veci naposledy pojednával 21. až 23. októbra, pokračovali výsluchy svedkov a takmer všetci svedkovia už boli vypočutí. Hlavné pojednávanie by malo pokračovať začiatkom budúceho roka,“ informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Za trestný čin všeobecného ohrozenia hrozí obžalovaným mužom štyri až desať rokov za mrežami

Ako ďalej dodal Tarabus, termín vyhlásenia rozsudku sa nedá určiť. Na súde totiž naďalej pokračuje rozsiahle dokazovanie. „Zostáva vypočuť ešte niekoľkých svedkov, dva pojednávacie dni budú určené na prehrávanie zvukových nahrávok, ktoré sa nachádzajú v spise, a potom prídu na rad znalci,“ doplnil Tarabus.. 

Tragédia sa stala 16. novembra 2006. Mŕtvi baníci Pavol Papaj, Vladimír Ondrejka, Jozef Néčey a Milan Zrnek mali od 32 do 45 rokov, boli ženatí a mali deti. V čase závalu boli v bani aj ďalší ľudia, tým sa však podarilo ujsť. Po závale nasledovala záchranná akcia, avšak po 55 hodinách zhasla nádej, že by niekto zo štvorice mužov mohol prežiť. Ich telá hľadali ešte dlhé mesiace, preto o ich vyhlásení za mŕtvych musel rozhodnúť súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies