Od začiatku roka sa na cestnom mýte vybralo vyše 89 miliónov eur

NETKY.SK • 7 September 2010, 07:15 • 2 min
Od začiatku roka sa na cestnom mýte vybralo vyše 89 miliónov eur

Od začiatku roka sa na cestnom mýte vybralo vyše 89 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Vyše 89 miliónov eur sa vybralo na cestnom mýte od začiatku jeho zavedenia 1. januára tohto roka do konca augusta. Len za uplynulý mesiac to bolo približne 12,7 milióna eur.
      Počas ostrej prevádzky diaľničného mýta sa na registračných miestach zaregistrovalo takmer 192.000 vozidiel podliehajúcich mýtnej povinnosti, pričom zahraničných bolo viac ako 127.000 a ostatok tvorili domáce vozidlá.
      Ako povedal pre TASR generálny riaditeľ spoločnosti SkyToll, ktorá mýtny systém prevádzkuje, Matej Okáli, prax ukazuje správnosť a pokrokovosť technického riešenia mýtneho systému a síce prostredníctvom satelitu. Okrem iného je jeho výhodou interoperabilita, to znamená schopnosť využívania systému aj v iných krajinách, čo by sa malo stať realitou v najbližších rokoch v súlade s aktivitami Európskej únie.
      Podľa jeho slov viaceré doterajšie výsledky z registrácie vozidiel a výberu mýta sú aj určitým prekvapením. Poukazujú okrem iného na značnú frekvenciu vozidiel nad 12 ton, ktoré najviac zaťažujú cestnú sieť a cesty prvej triedy. Len za uplynulý mesiac vybrali na mýte za prejazd týchto vozidiel vyše 11,5 milióna eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies