Od začiatku decembra zamrzlo už 36 ľudí

NETKY.SK • 6 December 2010, 08:21 • 2 min
Od začiatku decembra zamrzlo už 36 ľudí

Od začiatku decembra zamrzlo už 36 ľudí

slovakia

left justify in out

Mrazivé počasie v Poľsku, kde v noci nadnes klesli teploty až na -22 stupňov Celzia a kde sa dnes koná druhé kolo komunálnych volieb, si vyžiadalo v uplynulých 24 hodinách ďalších päť obetí.
      Od začiatku zimnej sezóny v novembri prišlo tak v Poľsku o život v dôsledku podchladenia už 51 osôb, počet decembrových obetí sa zvýšil na 36.
      Väčšinu obetí tvoria bezdomovci, ale aj starší osamotene žijúci vidiečania. Nezriedka sa na ich tragickom osude podieľa konzumácia alkoholu.
      Kým v poľskej metropole Varšava už spustili sviatočné predvianočné osvetlenie, na diaľnici A4 Katovice-Vroclav došlo v sobotu k hromadnej zrážke 13 motorových vozidiel, troch kamiónov a desiatich osobných automobilov, v dôsledku čoho museli komunikáciu na niekoľko hodín uzavrieť. Päť z celkove ôsmich zranených previezli do nemocníc.
      Bez tepla strávili uplynulú noc dve tisícky obyvateľov Čenstochovej, keďže poruchu teplovodnej siete sa nepodarilo odstrániť v plnom rozsahu.
      Po piatich až šiestich hodinách by sa popoludní mali dočkať obnovy dodávok vody obyvatelia viacerých obytných blokov v meste Kielce, kde ráno v dôsledku mimoriadne nízkych teplôt došlo k dvom poruchám vodovodnej siete.
      V okolí dolnosliezskej Kamiennej Góry došlo dnes k ďalšej vážnej dopravnej nehode, keď vodička osobného vozidla stratila kontrolu nad vozidlom a čelne sa zrazila s protiidúcim autobusom. V ňom nikto neutrpel zranenia, ale šoférku a jej spolujazdkyňu previezli so zlomeninou ramena a zranením hlavy do nemocnice. Ani jedna z nich nie je v ohrození života.

Zdroj: TASR/www.gazeta.pl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona