Od začiatku roka prišlo do Talianska až 1670 maloletých migrantov

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:42 • 2 min
Od začiatku roka prišlo do Talianska až 1670 maloletých migrantov

RÍM/ŠTRASBURG – S rastúcim počtom utečencov prichádzajúcich cez Stredozemné more do Talianska rastie aj počet maloletých bez sprievodu. V prvých dvoch mesiacoch tohto roka ich dorazilo 1670, oznámilo dnes v Ríme ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Za celý rok 2016 zaregistrovali v Taliansku 25.846 maloletých bez sprievodu, čo je dvakrát toľko ako v minulom roku.

Od začiatku tohto roka prišlo do Talianska celkom 15.844 migrantov. Je to výrazne viac ako 9030 utečencov registrovaných za prvé dva mesiace vlaňajška, resp. 9117 za január a február 2015.

Rada Európy vyzvala v pondelok členské štáty, aby prijali razantnejšie opatrenia proti sexuálnemu zneužívaniu detí bez sprievodu. Podľa nej je potrebné zabezpečiť, aby maloletí utečenci neboli umiestnení spoločne s dospelými v záchytných táboroch, kasárňach či telocvičniach, ale sa o ne starali pestúnske rodiny alebo špecializované inštitúcie pre deti a dorast. Treba tiež zlepšiť metódy identifikácie potenciálnych obetí.

Podľa správy Rady Európy Taliansko nedokáže samo zvládnuť prichádzajúcich utečencov. Rada preto navrhuje, aby krajina mohla požiadať o pôžičky od Európskej investičnej banky.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies