Od začiatku protestov Gorila nás obkolesovali gorily, tvrdia aktivisti

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 12:47 • 2 min
Od začiatku protestov Gorila nás obkolesovali gorily, tvrdia aktivisti

Od začiatku protestov Gorila nás obkolesovali gorily, tvrdia aktivisti - Politika Aktivistov, ktorí minulý rok organizovali protesty proti Gorile prakticky od začiatku obkolesovali ľudia blízki subjektom, o ktorých sa v spise zverejnenom na internete píše

slovakia

left justify in out

img

Aktivistov, ktorí minulý rok organizovali protesty proti Gorile prakticky od začiatku obkolesovali ľudia blízki subjektom, o ktorých sa v spise zverejnenom na internete píše. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala jedna z organizátoriek demonštrácií Ľubica Lehotská.

"Na námestie SNP sme sa postavili 27. januára a dlho mi trvalo, aby som si podľa fotografií a videozáznamov uvedomila, že už vtedy nás obkolesili, nazvime ich, Gorily," vyhlásila. "Dnes mi to pripadá, ako keby vošli ovečky medzi vlkov a bolo len otázkou času, kedy vlci zaútočia," dodala Lehotská.

Aj hnutie samotných aktivistov sa časom trieštilo, dnes ho reprezentuje viacero iniciatív. Niektoré sa podľa nej kompromitovali blízkosťou k politickým stranám, iné naďalej spolupracujú. Skupina, ktorú reprezentuje Lehotská, Martin Perduk a Gabriela Halmová, organizátori dnešnej tlačovej konferencie, sa podľa jej slov chce orientovať na kritiku konkrétnych nedostatkov štátu a politiky, či už pri verejných obstarávaniach, alebo v štátnej správe. Lehotská dodala, že ich iniciatívu sa na sociálnych sieťach usilujú niektorí diskutujúci spájať so stranou 99 percent. "Žiadna strana 99 percent s nami nikdy nič nemala," zdôraznila Lehotská s tým, že oni mali kvôli protestom Gorila len problémy, vyhrážkami rôznych anonymov počnúc a končiac prepichnutými pneumatikami na aute.

Ďalšia zo skupín aktivistov pod názvom Iniciatíva slobodných občanov bude organizovať 9. marca na Námestí slobody pokojný pochod mestom, ktorý bude spomienkou na posledný protest Gorila. Účastníci si majú priniesť sviečky a kahance, ale žiadne predmety, ktoré robia hluk.

Samostatnou kapitolou je novinár Tom Nicholson, ktorého Lehotská podľa vlastných slov volala na každý protest, on na niektorých vystúpil a prečítal úryvky zo svojej knihy. "S Tomom sa komunikovalo vždy ťažko. On sa s nami nechcel spájať," poznamenala. "Hoci Tom citoval na protestoch knihu Gauneri, ktorú chcel v tom čase vydať, z ničoho nič bol súd s Pentou, aby kniha nemohla vyjsť a napokon vyšla kniha Gorila," vyhlásila Lehotská s tým, že Gorila je v skutočnosti vydaním medializovaného spisu s komentármi Toma Nicholsona. Na otázku, či Nicholson pôvodne pripravoval inú knihu, ako napokon vydal, alebo len dal pôvodnému dielu komerčnejší titul však s určitosťou odpovedať nevedela.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies