Od začiatku prázdnin došlo v SR k tragickej dopravnej nehode každý deň

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 15:01 • 2 min
Od začiatku prázdnin došlo v SR k tragickej dopravnej nehode každý deň

BRATISLAVA – Vysoká rýchlosť, neprispôsobenie jazdy, precenenie svojich schopností. To sú najčastejšie príčiny tragických dopravných nehôd na Slovensku. Od začiatku prázdnin k nim došlo každý deň a za prvých 12 júlových dní pri nich zomrelo 14 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Najviac smrteľných dopravných nehôd sa stalo v júli v pondelok a utorok. Kritické z pohľadu počtu tragických nehôd boli cesty I. triedy, miestne komunikácie, diaľnice s rýchlostnými cestami či cesty III. triedy. "K ôsmim smrteľným dopravným nehodám došlo v čase od 06.00 do 18.00 h a k štyrom tragickým nehodám v čase od 18.00 do 06.00 h," priblížila Baloghová.

 

Polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky na zodpovednosť a opatrnosť. Vodičov upozorňuje, aby si za volant nesadali bezhlavo, ale najprv si premysleli trasu, prehodnotili svoje schopnosti a zohľadnili poveternostné podmienky. "Na cesty treba vyraziť oddýchnutý, dodržiavať pitný režim, čo, samozrejme, nie je alkohol. Robiť si častejšie prestávky, zvoliť si menej frekventovanú trasu. Vyraziť skôr a prípadne radšej meškať, ako nedoraziť vôbec," spresnila Baloghová. Polícia radí vodičom i spolujazdcom vždy sa pripútať, a to aj v autobuse. Použité bezpečnostné pásy pri dopravnej nehode totiž znižujú riziko následkov na životoch a zdraví.

 

V záujme bezpečnosti zvýšili policajti dohľad najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí kúpalísk, festivalov, priechodov pre chodcov, zastávok hromadnej dopravy, železničných staníc, detských ihrísk či parkov. Policajné hliadky sa pohybujú tiež v miestach, kde je zvýšené riziko vzniku nehôd. "Jednotlivé krajské riaditeľstvá po analýze dopravnej nehodovosti vo svojom kraji prijímajú individuálne opatrenia. Aby sme ochránili čo najviac životov, účastníci ciest budú môcť aj počas leta stretnúť na cestách zvýšený počet policajných hliadok," podotkla Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies