Od štvrtka zachránili takmer 3500 migrantov smerujúcich do Talianska

NETKY.SK • 5 December 2015, 18:11 • 2 min
Od štvrtka zachránili takmer 3500 migrantov smerujúcich do Talianska

RÍM - Takmer 3.500 migrantov smerujúcich na plavidlách do Talianska zachránili počas 11 akcií od štvrtka v Stredozemnom mori príslušníci britského, talianskeho a španielskeho námorníctva, ako aj posádka lode Lekárov bez hraníc.

slovakia

left justify in out

Informácie zverejnila dnes talianska pobrežná stráž, podľa ktorej išlo o najväčšie množstvo zachránených utečencov v danej lokalite za viac ako mesiac.

 

Polícia zadržala na ostrove Sicília troch podozrivých z prevádzačstva, občanov Tuniska, Maroka a Egypta, ktorých obvinili, že pašovali do Talianska 524 ľudí na palubách dvoch rybárskych lodí, informovali talianske médiá.

Do Talianska dorazilo v tomto roku už viac ako 140.000 utečencov, kým cez Stredozemné more do Európy už vyše 800.000 ľudí. Navyše sa stovky tisícok ľudí dostali na starý kontinent aj cez Grécko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona