Podľa dohody by od štvrtka mal na východe Ukrajiny zavládnuť pokoj zbraní

NETKY.SK • 14 September 2016, 18:15 • 2 min
Podľa dohody by od štvrtka mal na východe Ukrajiny zavládnuť pokoj zbraní

KYJEV - Na východe Ukrajiny by vo štvrtok mal zavládnuť pokoj zbraní. Po utorkovom vyhlásení lídrov oboch proruských separatistických republík Alexandra Zacharčenka a Igora Plotnického totiž súhlas s prímerím, ktoré by sa malo začať o polnoci v noci na štvrtok a trvať predbežne sedem dní, vyjadril v Kyjeve aj ukrajinský prezident Petro Porošenko.

slovakia

left justify in out

Ku konsenzu sa dospelo na stretnutí najvyššieho ukrajinského predstaviteľa so šéfmi diplomacií Francúzska a Nemecka Jeanom-Marcom Ayraultom a Frankom-Walterom Steinmeierom, informovala agentúra DPA. Nemecký minister zahraničných vecí vyjadril následne radosť a spokojnosť s prísľubom ukrajinského prezidenta o dodržaní prímeria ukrajinskou stranou.

 

V spomínanom regióne platí prímerie formálne už od februára 2015, tento pokoj zbraní však neustále porušujú obe strany ozbrojeného konfliktu, ktorý si vyžiadal už okolo 10.000 životov.

 

Aj v uplynulých dňoch hlásili z východnej Ukrajiny boje, ktoré si vyžiadali obete i zranených.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona